Hoe gaat TMF-Jobs om met huisvesting en vervoer tijdens de coronacrisis.

De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar snel op. Bijna dagelijks zijn er nieuwe vragen rondom de gevolgen voor werkgevers en werknemers. Wat niet veranderd of versoepelt is de 1.5 meter samenleving. Deze blijft voorlopig en hier hebben we allemaal mee te maken! Dat geldt ook voor de manier waarop TMF-Jobs omgaat met huisvesting en vervoer tijdens de coronacrisis

Huisvesting tijdens Coronacrisis

Al ruim vóórdat we te maken kregen met het coronavirus was TMF-Jobs onderscheidend in de manier waarop wij onze EU-migranten huisvesten. Zo hebben wij er jaren geleden al voor gekozen om onze medewerkers NOOIT op vakantieparken, of anders grootschalig, te huisvesten. Dit doen wij omdat wij voor onze medewerkers graag werk en privé in balans houden. Wij geloven dat deze balans er niet is wanneer men met velen een badkamer, keuken of slaapkamer moet delen. Daarnaast werken mensen vaak in verschillende ploegen verdeeld over ochtend, avond en nacht.

De vraag “hoe gaat TMF-Jobs om met huisvesting en vervoer tijdens de coronacrisis” was voor ons dan ook geen groot issue. TMF-Jobs huisvest daarom uitsluitend in appartementen, eengezinswoningen en vrijstaande woningen in de regio. Medewerkers van TMF-Jobs wonen nooit met meer dan 5 personen in een woning. Afhankelijk van de grootte van de woning kan dit wel minder zijn. Qua oppervlakte hebben de mensen per persoon ruimschoots wat het SNF als minimale eis stelt.

Veel van onze EU-Migranten hadden, vóórdat we te maken kregen met het coronavirus, al een eenpersoonskamer. De tweepersoonskamers werden ook toen al voornamelijk bewoond door koppels/echtparen.

Sinds de uitbraak van het corona virus hebben we iedereen, dus ook de mensen die wel een kamer deelden met een ander persoon, ondergebracht in een eenpersoonskamer. Alleen medewerkers die een (familie) relatie met elkaar hebben delen bij TMF-Jobs nog een kamer.

Bekijk voor meer informatie ook onze blog over huisvesting EU-migranten in Weert.  https://www.tmf-jobs.nl/uncategorized/huisvesting-voor-eu-migranten-in-weert/

Vervoer tijdens Coronacrisis

Voor vervoer geldt eigenlijk hetzelfde als voor huisvesting. Wij hanteren hierin de maatregelen volgens de RIVM richtlijnen. Ons wagenpark bestaat voor het grootste deel uit personenwagens. Slechts een zeer klein percentage van ons vervoer bestaat uit busjes. De busjes zetten wij momenteel niet, of met slechts 3 passagiers in. In onze personenwagens zitten niet meer dan 2 personen, te weten de chauffeur en een passagier rechtsachter de chauffeur. Het kan in enkel geval voorkomen dat er meer personen in een auto zitten. Er is dan sprake van een familierelatie en betreft het  mensen die dus een woning delen.

Uiteraard betekent dit dat wij meer auto’s moeten laten rijden dan we gewend zijn, maar het welzijn van onze medewerkers, klanten en de samenleving staat voorop!

Wil je weten wat het RIVM als richtlijn hanteert voor vervoer? lees dan hier