Huisvesting

Huisvesting voor EU-Migranten om de krapte op de woning en arbeidsmarkt in Weert tegen te gaan.

Bij TMF-Jobs zorgen we er niet alleen voor dat onze klanten een goede werknemer krijgen, en de werknemers een passende baan. Wij zorgen voor onze EU-migranten ook voor goede huisvesting in Weert. We hebben al huisvesting op diverse locaties in Weert, Nederweert en Leudal. Voor meer informatie over wat wij doen, klik hier

Wij zijn ons er tevens van bewust dat vraag naar huisvesting ook vanuit de in Weert geboren en getogen inwoners erg hoog is. Om te voorkomen dat de krapte op de woningmarkt in Weert verder op loopt, waar op de particuliere markt alleen huiseigenaren profijt van hebben, is TMF-Jobs op zoek gegaan naar een nieuwe mogelijkheid om haar medewerkers netjes en volgens de SNF regels een fijne woonomgeving aan te bieden. Om de druk op de woningmarkt én de krapte op de huizenmarkt te verlichten heeft de gemeente Weert in haar beleid vastgelegd om op 2 locaties in Weert grootschalig wonen te vergunnen. De DR. Schaepmanstaat nr. 45 is één van deze locaties.

Locatie van de huisvesting voor EU-Migranten in Weert

Op de door ons gekozen locatie aan de Dr. Schaepmanstraat is de belasting voor de omgeving het kleinst. Het gebouw grenst aan de Roermondseweg en omdat het dichtbij de Randweg ligt zullen de auto’s al snel opgaan in het dagelijkse verkeer. Daarnaast is er meer dan voldoende parkeergelegenheid op eigen grond om de bedrijfsauto’s te kunnen parkeren. Hierdoor zijn onze voertuigen niemand tot last. Er liggen voldoende supermarkten in de buurt waar de bewoners hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. De mensen wonen in onze huisvesting op 40 min. afstand van Eindhoven en Maastricht.

Bovendien drukt deze huisvesting en de locatie niet op de krapte op de woningmarkt. Want hoewel de appartementen volledig zullen voldoen aan de SNF richtlijnen en zelfs hoger liggen, is het voor de gemiddelde Weertenaar niet waar zij naar op zoek ziin.  Voor de arbeidsmigranten is het echter wél  fijn wonen, ver van huis. Zo kunnen zij Nederland helpen de krapte op de arbeidsmarkt in bepaalde sectoren te verlichten en is werk en wonen voor hen in fijn balans.

Welk type huisvesting bieden we onze EU-Migranten

De bewoners krijgen in de huisvesting op de Doctor Schaepmanstraat een kamer waar maximaal 2 mensen op verblijven. Dit is dan ook uiterst geschikt voor stelletjes. Iedere kamer beschikt over een eigen keuken en sanitaire voorzieningen. Er is een gezamenlijke ruimte waar men kan ontspannen, deze sluit om 21.30u. Na de verbouwing van het pand op onderstaande afbeelding voldoen de kamers bovengemiddeld aan de eisen van SNF. Een gebouw beheerder zorgt ervoor dat alles netjes is en blijft. Ook wordt er gehandhaafd op overlast.

Meer informatie over wettelijke regels huisvesting EU-arbeidsmigranten valt te lezen op de website van de rijksoverheid.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/buitenlandse-werknemers/huisvesting-buitenlandse-werknemers