Aanjaagteam bescherming arbeidsmigranten                                              Aanjaagteam bescherming arbeidsmigranten

Al jaren is er een team die de rechten van de arbeidsmigranten moet waarborgen. Maar hier zat weinig schot in.

Doordat er tijdens de corona maatregelen enkele misstanden aan het licht kwamen, is er een aanjaagteam bescherming arbeidsmigranten aangesteld.

Dit team onder leiding van Dhr. Emiel Roemer, gaat proberen om nu wel een beter plan te maken om de arbeidsmigranten te beschermen.

Dhr. Roemer en zijn team heeft al op verschillende plaatsen in het land met belanghebbende gesproken om daarna met een advies te komen naar de overheid hoe het beter kan.

Bij de bijeenkomst op 4 Juni in Venray, was TMF-Jobs ook aanwezig. Want wij staan vooraan om de rechten van alle arbeidsmigranten te verbeteren.

Waarom is bescherming nodig? 

Waar moeten deze arbeidsmigranten dan tegen beschermd worden?

Helaas is het in Nederland nog steeds mogelijk om mensen in zekere mate uit te buiten. Paspoorten worden ingenomen, erbarmelijke woonomstandigheden of het achterhouden van loon zijn maar enkele voorbeelden hiervan.

Er zijn wel certificaten te verdienen als een uitzendbureau zich aan de regels houdt. Maar deze certificaten zijn niet verplicht.

Ook is het niet in iedere gemeente verplicht om de arbeidsmigranten te registreren. Dus dan weet niemand waar en hoeveel mensen ergens wonen.

Nu is aan het licht gekomen dat er op een plaats arbeidsmigranten hun, 1 persoon, bed moeten delen. Ze kunnen dan ná elkaar slapen. Wat vindt u hiervan?

 

Wij van TMF-Jobs vinden dit absoluut niet kunnen. Als onze arbeidsmigranten geen eigen woning hebben, dan kunnen ze uit ons aanbod van woningen een adres kiezen waar ze willen verblijven.

Zijn ze alleen, dan krijgen ze een eenpersoonskamer. Hebben ze een partner, dan hebben we ook 2 persoon kamers.

En met alle woningen voldoet TMF-Jobs al jaren aan de regels die gesteld zijn bij de SNF.

Bij TMF-Jobs gaan we altijd voor net dat beetje beter. Als je goed uitgerust bent dan kun je ook beter werken.

 

Kijk om te weten te komen waar wij aan (moeten) voldoen ook eens op de site van SNF

https://www.normeringflexwonen.nl/

of

Huisvesting voor EU-Migranten in Weert